80 prosent skrevet av skjell i sanden.

Åtte av ti blir

Over åtte av ti som tar lærer- eller lektorutdanning jobber i skolen syv år etter at de var ferdig utdannet. Dette viser en ny rapport fra SSB.

Publisert Sist oppdatert

Både de to grunnskolelærerutdanningene og lektorutdanningen er preget av stabilitet, ved at rundt 80 prosent jobber i skolen. Lektorstudentene er den gruppen av lærerstudentene som i minst grad jobber i skolen syv år etter endt utdanning.

Syv år etter at de var ferdig utdannet jobber 77 prosent av lærere med lektorutdanning i skolen.

SSB har sett på sysselsetting hos lærere i årene etter endt utdanning i 2016 og frem til 2023. Dette er resultatene kort oppsummert:

Syv år etter at de var ferdig utdannet,

  • jobber 85 prosent av lærere med grunnskolelærerutdanning trinn 1–7 i skolen. 88 prosent i undervisningsnæringer (inkl. kulturskole og fagskole).
  • jobber 82 prosent av lærere med grunnskolelærerutdanning trinn 5–10 i skolen. 86 prosent i undervisningsnæring
  • jobber 77 prosent av lærere med lektorutdanning i skolen. 83 prosent i undervisningsnæring
  • jobber 69 prosent av de med barnehagelærerutdanning i barnehage og 7 prosent i grunnskolen.
  • jobber 72 prosent av de med yrkesfaglærerutdanning i grunnskole eller videregående.

Mange av dem som ikke jobber i barnehage eller skolen, jobber steder der utdanningen er høyst relevant, f. eks kulturskole eller fagskole. 6 prosent av lærere med grunnskolelærerutdanning (for trinn 1–7) jobber ikke med undervisning.

Av de lærerne som jobber med annet enn undervisning, er det flest med PPU/PPU-Y og med lærerutdanning i praktiske og estetiske fag. De har ofte andre utdanninger i tillegg til lærerutdanning, som er relevant for andre yrker og næringer.

Kilde: Overgangen fra lærerutdanning til læreryrke (SSB)

Powered by Labrador CMS